HOW TO: Sådan organiserer du dit klædeskab

Ligner dit klædeskab også noget, der er løgn? Er alt dit tøj blot kastet ind, og er det tid til at få ryddet op i klædeskabet én gang for alle? Så følg med nedenfor, hvor vi vil guide dig til at organisere dit klædeskab på bedste vis, så du altid kan finde netop det stykke tøj, du ønsker at have på.

Først og fremmest...

… er det vigtigt, at du har mindsettet til at organisere dit klædeskab. Det kan godt betyde, at noget tøj bliver lagt væk for en stund, andet skal måske til genbrug, og noget helt tredje havde du måske glemt, at du havde. Derudover er det vigtigt at tage dig god tid! Den proces, du skal igennem, er formentlig lang og en smule krævende, så tag dig god tid, så skabet bliver organiseret på den måde du ønsker.

Ryd ud

Når du har taget beslutningen om at gøre noget ved klædeskabet, er det første råd, at tage alt hvad du ejer ud af skabet. Når alt tøjet og diverse er taget ud af skabet, bør du støve og tørre af, så skabet er klar til at blive indrettet på ny.

Sortér

Når alt dit tøj er taget ud af garderoben, skal tøjet sorteres. Sortér eventuelt efter behold, gem væk, doner til genbrug. ”Behold bunken” bør indeholde det tøj, du bruger samt det tøj, der passer til årstiden. ”Gem væk bunken” er det tøj, der ikke passer til årstiden, og som du ønsker at tage frem igen, når tiden er der til det. Sidst men ikke mindst har du din ”donér til genbrug bunke”, som selvfølgelig er det tøj, du ikke ønsker at beholde, og som dermed kan gøre en ny ejer glad hos din lokale genbrugsbutik.

Fold sammen

Når de 3 bunker er på plads, er det tid til at organisere det tøj, der skal beholdes og lægges ind i skabet. For at gøre dit morgentrætte jeg en tjeneste kan du med fordel organisere tøjet efter beklædningsdel. Stabel t-shirts sammen, trøjer sammen, bukser sammen osv. Dette gør klædeskabet meget mere overskueligt og nemmere at gå til. Ønsker du at organisere mere og derved få et klædeskab, der er venligt for øjet, kan du med fordel farveorganisere dit klædeskab. Et farveorganiseret klædeskab gør det meget lettere for dig at sammensætte det perfekte outfit om morgenen, samtidig med, at det skaber ro i skabet.

Tøjet, der skal gemmes væk for en stund, kan samles i en pose eller lignende og lægges i kælderen, skuret eller hvor man ellers har plads. Tøjet, der skal til genbrug, mangler blot en tur til den lokale genbrugsbutik for at gøre en anden glad.

Hold det organiserede skab ved lige

Nu er du endelig i mål med at organisere dit klædeskab! Det føles formentlig godt? Denne gode følelse skal vedligeholdes, og det er dermed vigtigt, at du holder dit organiserede klædeskab ved lige. Først og fremmest er det vigtigt, at du ALTID lægger dit tøj sammen! Pænt sammen. Det skaber et roligt look og hjælper med at vedholde det organiserede klædeskab. Dernæst er det også vigtigt, at du har sorteret dit tøj efter beklædningsdel, og at du bliver ved med dette. Det gør det nemmere at finde netop det stykke tøj, du leder efter. Har du overskud til det, kan du med fordel vedligeholde dit farveorganiserede klædeskab for øjets og sindets skyld.

For flere råd som disse kan du med fordel følge med på vores blog, hvor vi løbende opdaterer med gode råd, stiltips, favoritter osv.

Vælg dit land

Find den rigtige shop