Persondatapolitik

1.Generelt

På denne side finder du beskrivelse af hvordan vi indsamler og behandler dine persondata, altså oplysninger om dig. Alt dette er indbefattet i vores ”persondatapolitik”.

Vores persondatapolitik er gældende for de oplysninger du enten selv oplyser os via websitet (byic.dk – herefter kaldet ”websitet”) eller dem vi indsamler om dig via websitet, eller facebook i form af annoncer. 

BYIC ApS er dataansvarlige for dine oplysninger. Har du spørgsmål skal du kontakte os – du finder vores telefonnummer og e-mail længere nede. 

2.Hvilke personoplysninger vi indsamler og herunder til hvilket formål samt retsgrundlaget for behandlingen 

Når du besøger BYIC.dk, så indsamler vi oplysninger om hvilken IP-adresse du benytter, browsertype, styresystem og informationer om hvilken slags enhed du besøger BYIC.dk fra.

Formålet med dette er at optimere din oplevelse som bruger og besøgende på BYIC.dk. Dertil bruger vi også disse oplysninger til at kunne målrette vores markedsføring på Google, Facebook og Instagram – bl.a. med retargeting annoncer. Alt dette gør vi for at kunne forbedre BYIC.dk samt at vise relevante tilbud for dig på nettet med målet om at forbedre vores salg.

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f. 

Som skrevet under punkt 1, så videregiver du følgende oplysninger til os når du køber produkter på BYIC.dk eller kommunikere med os: Dit navn, din adresse, din e-mailadresse, dit telefonnummer, dine betalingsoplysninger og ordreoplysninger. Dertil får vi også informationer om hvilke produkter du har udvist interesse for, købstidspunkt og om du har returneret varer tidligere. Formålet med dette er vi skal kunne levere de varer eller ydelser, som du har købt og betalt for på BYIC.dk, og dermed overholde vores del af vores handelsaftale. Dertil tjener det formålet at vi kan leve op til gældende lovgivning om regnskab og bogholderi. For at forhindre svindel registrere vi også din IP-adresse. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, c og f.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, så indsamler vi disse oplysninger om dig: Navn, e-mailadresse, hvordan du tilmeldte dig, IP-adresse og åbningsrate. 

Formålet med dette er vi kan levere relevante nyhedsbreve med bl.a. tilbud eller guides og derigennem sælge varer til dig, for at varetage vores egen interesse for det. Retsgrundlaget for behandlingen er EU persondataforordningens artikel 6, styk 1, litra f. Tilmelding til vores nyhedsbrev er uanset hvad frivilligt og alle kan til hver og en tid afmelde sig igen nederst i alle nyhedsbreve. 

3.Modtagere af personoplysninger

Websitet videregiver oplysninger til følgende tredjeparter indenfor EU: DAO, Quickpay, Partner-ads, Tradedoubler, Sleeknote, Addwish, InMobile. 

Ud af nogle af de databehandlere vi benytter os af, er nogle af dem etableret udenfor EU. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA og Canada er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

- Kopi af Facebook Incs. Certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active Kopi af Google LLC´s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI 
- Kopi af Mailchimps certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active 
- Kopi af Shopify´s certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TNSNAA4&status=Active 
- Kopi af Zendesk certificering kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TOjeAAG&status=Active

En nærmere beskrivelse af hvordan oplysningerne behandles følger nedenfor:

Når du bestiller en eller flere varer på vores website er vi nødt til at videregive din informationer til samarbejdspartnere som DAO og Webshipper, der enten fungerer som transportører eller bistår leverancen i form de services der forbinder websitet med transportøren. Ligeledes kan producenter og leverandører i tilfælde af direkte leverance eller reklamationer, være nødsaget til at få dine personoplysninger udleveret.

Vi benytter Quickpay som såkaldt betalingsgateway. Det betyder, at Quickpay står for håndteringen af alle betalinger på vores webshop. For at Quickpay kan udføre denne service, så er det nødvendigt for os at sende visse personoplysninger til Quickpay. Disse oplysninger kan inkludere IP-adresse, ordrenummer, navn og adresse samt betalingskortoplysninger. Oplysningerne anvendes udelukkende til at gennemføre og administrere betalinger for ordrer, der er lagt på vores webshop.

Vi samarbejder om markedsføring af vores website med affiliate netværket Partner-ads og tradedoubler. I den forbindelse sender vi ordrenumre og ordretotaler til Partner-ads og tradedoubler som en nødvendig del af samarbejdet, så de kan beregne og betale provision til de affiliate partnere som laver markedsføring for os. Ingen deciderede personlige oplysninger sendes til Partner-ads og tradedoubler. Vi har givet Partner-ads og tradedoubler lov til at opbevare og behandle de nævnte data i overensstemmelse med deres persondatapolitik.

Vi benytter Zendesk til at håndtere vores elektroniske kommunikation (e-mails) med kunder og besøgende på vores websites. Zendesk er en cloud-baseret tjeneste, der gør det nemt og overskueligt for os at håndtere og besvare henvendelser. De overførte data kan indeholde navn, e-mail, IP-adresse og eventuelt ordrenummer.

 Vi benytter Sleeknote til at håndtere vores popups som kan fremgå på siden og indsamle e-mails og overføre data til mailchimp. Din oplysninger kan blive brugt til målrettet markedsføring via vores nyhedsbrevsklient MailChimp eller til når vi inviterer dig til at anmelde os på Trustpilots service.

Vi benytter InMobile til at udsende SMS-nyhedsbreve, hvor dine oplysninger herunder mobilnummer kan blive brugt til målrettet markedsføring. 

Vi har indgået en databehandleraftale med ovenstående tredjeparter der sikrer, at alle oplysninger udelukkende behandles efter vores specifikke anvisning. De overførte data kan indeholde navn, e-mail, IP-adresse og eventuelt ordrenummer. 

4.Dine rettigheder

For at skabe åbenhed om dine personoplysninger, så oplyser vi dig her om dine rettigheder ift. Os som databehandler.

Indsigtsretten

Du har altid, såfremt du har lyst eller brug for det, ret til at få at vide hvilke oplysninger vi har om dig, hvorfra vi har dem og hvorfor.

Du har altid ret til at få de persondataoplysninger vi har om dig udleveret. Såfremt dette ønskes bedes du anmode os om udlevering af dine personoplysninger på vores kundemail info@byic.dk med emnefeltet ”Persondataoplysninger”. Herefter vil du blive bedt om at dokumentere din identitet, således vi ikke udleverer personoplysninger til en forkert 

Retten til berigtigelse

Såfremt du opdager at du har urigtige oplysninger om dig, så har du naturligvis ret til at kontakte os for at få dine informationer gjort rigtige. Det kan f.eks. være du har fået ny mail. 

Retten til sletning af dine persondata

Der kan være tilfælde hvor du har ret og lov til at få helt eller delvist slettet alle de personoplysninger vi har om dig. Dette kan være i tilfælde af at vi ikke længere har et retsgrundlag for at opbevare dine oplysninger mere. Vi er dog ikke altid forpligtet til at slette dine personoplysninger. Det gælder særligt i forhold til retslige forpligtelser og regnskab. 

Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring

I enkelte tilfælde kan du bede os begrænse behandlingen af dine personoplysninger, så den udelukkende består af opbevaring. Dette gælder hvis du mener at dine oplysninger ikke er korrekte.

Retten til dataportabilitet

De personoplysninger du har givet os har du særlige tilfælde ret til at få udleveret i maskinlæsbart format, til en anden databehandler. 

Retten til indsigelse

Du kan altid gøre indsigelse til os mod brug af dine personoplysninger til målrettet markedsføring af dig.

Du har dertil altid ret til at gøre indsigelse mod den behandling af dine personoplysninger, som vi foretager på grundlag af vores legitime interesser jf. Punkt 2.1 og 2.3 

Retten til at tilbagekalde samtykke

Du kan til hver en tid tilbagekalde et samtykke, som vi tidligere har fået af dig. For at gøre det skal du skrive til os på info@byic.dk med emnefeltet ”Samtykke”

Retten til at klage

Såfremt du ønsker at klage over behandlingen af dine personoplysninger kan du gøre det til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K. Klager hertil gives på mail dt@datatilsynet.dk og/eller telefon +45 33 19 32 00. Dog vil langt de fleste klager være betydeligt hurtigere klaret, hvis du tager direkte kontakt til os på info@byic.dk 

5.Sletning af persondata

Oplysninger omkring din brug af websitet jf. punkt 2.1 slettes senest, når du ikke har gjort brug af det i et år

De oplysninger vi har indsamlet om dig i forbindelse med tilmelding til vores nyhedsbrev, sletter vi først når du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi har et legitimt grundlag til fortsat at opbevare dem 

Oplysninger vi har indsamlet i forbindelse med et køb på BYIC.dk jf. punkt 2.2 vil som udgangspunkt blive slettet 3 år efter udløbet af det kalenderår, hvori år du har foretaget dit køb. Dog kan disse også blive opbevaret i længere tid, såfremt vi har et legitimt behov for længere opbevaring, fx hvis det er nødvendigt for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller hvis opbevaring er nødvendig for, at vi kan opfylde lovkrav. Regnskabsmateriale opbevares i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav 

6.Sikkerhed

Din sikkerhed om dine personoplysninger står os meget nær. Af den grund har vi foretaget en lang række passende og sikkerhedsmæssige foranstaltninger, således at risikoen for at dine personoplysninger ulovligt eller hændeligt kan ændres, fortabes, forringes eller mod at uvedkommende skulle til kendskab eller misbruge dine oplysninger

Det er udelukkende medarbejdere i BYIC ApS med et reelt behov, der får adgang til dine personoplysninger. Dette er kun for at de kan udføre deres arbejde. 

7.Kontaktoplysninger

BYIC ApS er som skrevet data ansvarlige for de personoplysninger og persondata, som vi indsamler via websitet.

Har du kommentarer eller ønsker svar på spørgsmål vedrørende denne persondatapolitik, som vi har skrevet i punkt 4, kan du altid kontakte os her:

BYIC ApS

Danmarksgade 88A, 9000 Aalborg

Telefon nummer: 31 90 00 53

E-mail: info@byic.dk

8.Ændringer i persondatapolitikken

Hvis vi laver ændringer i vores persondatapolitik, vil du blive informeret næste gang du besøger BYIC.dk 

9.Versioner

Denne persondatapolitik er udgave 1 af BYIC ApS, dateret 24-05 2018